Самозапалилият се мъж от Раднево е в критично състояние 27.02 | 16:12

Мъжът е в тежък токсичен шок, има дълбоки изгаряния

От Елена Кирилова

53-годишният мъж, който вчера (26 февруари) се самозапали в сградата на община Раднево, остава в критично състояние, съобщава агенция "Фокус”.

Човекът е приет снощи в УМБАЛ "Св. Георги” в Пловдив, разкри директорът на Клиниката по изгаряния в лечебното заведение доц. Иван Трайков.

Мъжът има 75% изгаряния и е с опасност за живота. Той е в тежък токсичен шок. Лекарите се съмняват, че е вдишал пушечни газове.

Усложненията на белите дробове на пациента не са позволили на лекарите да му направят предвидените операции. Вместо това му е направена единствено бронхоскопия, с която са изследвани и почистени дихателни пътища на пострадалия.

Тази процедура е била наложителна, защото съществува опасност при продължителна операция замърсяванията и саждите да проникнат по-дълбоко и да доведат до усложнения.  

По думите на Трайков мъжът има малки шансове да оживее. Част от изгарянията му са дълбоки. При приемането му в болницата той е бил в тежко шоково състояние, направена му е интубация и е бил включен към апаратно вентилиране.

Това, което е известно, е, че преди да се запали, мъжът е заявил, че е "отчаян от живота”.

Само за последния месец това е третият случаи на самозапалване.

Водещи

Най-четени