Скандал! Селски кмет сменя името на улица „Райна Княгиня“ с фирмено 15.10 | 17:39

„Асарел-Медет“ ще замени името на емблематичната българка

От Филипа Тодева

"Асарел-Медет” да замени "Райна Княгиня”. Това гласи предложението на кмета на с. Панагюрски колонии Петко Стоев, адресирано до кмета на общината и общинските съветници, с искане за преименуване на именитата улица в селото, съобщи регионалният сайт NoStop.bg.

"Най-вероятно той се е заблудил, че историята започва от днес. Предложението му ще струва стотици левове на живущите там, които ще трябва да сменят личните си карти и шофьорски книжки, за да задоволят капризите на кмета", коментира сайтът.

Става ясно, че исканата промяна е продиктувана от намерението му да изкаже своята морална признателност към минното предприятие, подаряйваки му името на улица в чест на предстоящия 50-годишен юбилей на "Асарел-Медет” АД. Според него липсата на улица, която да носи името на фирмата досега, е съществен пропуск.

Местната медия отбелязва, че предложението е опит да се обезличи и омаловажи приноса на българската революционерка и национална героиня.

Предложението е постъпило за разглеждане в постоянната комисия по териториално и селищно устройство на местния парламент в Панагюрище и било разгледано на вчерашното заседание. Съветниците отложили точката за другата седмица, с искане кметът Стоев да дойде и да се мотивира лично за искането си.

Водещи

Най-четени