Спецоперация в област Пазарджик разкри поредна наркооранжерия 01.07 | 17:40

При претърсванията са откри 41 килограма зелена листна маса и 336 грама суха маса от глави и съцветия

От iNews

През изминалото денонощие на територията на област Пазарджик е проведена специализирана полицейска операция с цел противодействие на битовата престъпност и пътната безопасност. Акцент са били малките населени места, предаде БНР.

По време на акцията е открита поредната наркооранжерия за марихуана, в местност до Пазарджик. Оранжерията е била разположена в масивна постройка. Открити са 182 растения в различен стай на развитие. Стаите са били оборудвани със системи за контрол светлина, температура, влажност, както и с високотехнологична система за поливане.

При претърсванията са откри 41 килограма зелена листна маса и 336 грама суха маса от глави и съцветия.

Собственикът на марихуаната е 47 годишен мъж от Пазарджик. Той е задържан, а разследването срещу него е под наблюдението на прокуратурата. Това е третата наркооранжерия край Пазарджик, която е неутрализирана в рамките на десет дни.

Извън този случай, в хода на акцията са регистрирани 17 престъпления, следствие на което са образувани 11 досъдебни производства и 7 преписки. Общо са задържани 8 души -  за битови престъпления, незаконен дърводобив и шофиране в нетрезво състояние.

Водещи

Най-четени