Спецченгета атакуваха дома на 19-годишен в Айтос, в Бургас е арестуван готвач на пико 29.05 | 15:44

Щурмуван е и апартамент на ул. "Сливница", изведени са двама мъже и една жена с белезници

От iNews

Специализирана операция с наркотиците удари няколко апартамента в Бургаска област. Акцията е във връзка за притежание, разпространение на наркотици в районите около учебните заведения. Арестувани са общо десет мъже, образувани са пет бързи производства и седем преписки. Повдигнати са обвинения от Районната прокуратура в Бургас, съобщава Флагман.бг.

Единият от арестуваните е 19-годишен младеж от руенското село Ябълчево. Полицаите са атакували обитаваната от него квартира в Айтос. При претърсването са намерени и иззети два буркана с общо количество 100 гр марихуана и плик с 21 бели таблетки, чийто състав е в процес на изясняване. Младежът е задържан със заповед за задържане за срок до 24 часа.

При друга акция са атакувани още апартаменти, но в Бургас. В единия – на ул. Сливница, обитаван от трима бургазлии – мъже на 38 и 42 години и жена на 27 г., са намерени стъклена тава с полепнало по нея кафеникаво кристалообразно вещество, пластмасово шише с червеникаво прахообразно вещество, пластмасово шише с прозрачна течност със специфична миризма и утайка на дъното, буркан с бяло вещество на кристали, две колби, везна и други вещи и прекурсори за производство на метамфетамин. 

В жк "Изгрев" пък е арестуван 25-годишен криминално проявен бургазлия. В неговия дом в блок 49 в комплекса са открити стъклена купа, съдържаща на дъното бяло кристално вещество, пластмасова бутилка от солна киселина, пластмасова бутилка и шише с мирис на ацетон, кутия с червено кристално вещество - червен фосфор, метамфетамин и други вещи и прекурсори за производство на метамфетамин. Бургазлията е задържан за срок до 24 часа. 

По случаите са образувани досъдебни производства.

Водещи

Най-четени