Спипаха шофьор на газовоз, продавал нелегално пропан-бутан 10.10 | 14:40

Двама са в ареста с прокурорска заповед

От iNews

Двама мъже / на 49 и 53 години/ са с повдигнати обвинения и с мярка "задържате под стража" за срок от 72 часа след полицейски действия на служители от Отдел "Икономическа полиция" към ОДМВР Бургас.

Те са засечени около 21.00 ч. на 8 октомври в района на отбивка до разклона за с. Миролюбово. Полицейските служители установили в момент на прехвърляне на гориво специален автомобил - газовоз, с бургаска регистрация,  собственост на "НЕФТОХИМ - ТРАНСПОРТ" АД и свързан към него, чрез маркучи микробус "Форд Транзит", с бургаска регистрация, пригоден за съхранение и превоз на пропан - бутан.

 Констатирано е извършване на длъжностно престъпление от страна на 53-годишния шофьор на специалния автомобил, транспортиращ и доставящ пропан-бутан, собственост на "ЛУКОЙЛ БЪЛГАРИЯ" ЕООД до фирмени бензиностанции, като същият присвоява горивото от поверения му специален автомобил, с цел набавяне на парични средства

За срок до 24 часа са задържани шофьорът на специалния автомобил, 49-годишния шофьор на микробуса и неговия 61-годишен спътник. По случая е образувано досьдебно производство по чл. 201 от НК. Извършени са множество разпити на свидетели и процесуално-следствени действия, като са иззети големи количества пропан -бутан, съхранявани незаконни в автомобили и пригодени за това места, като по този начин се застрашава живота и здравето на гражданите. В качеството на обвиняеми са привлечени шофьорите на специалния автомобил и микробуса, като са им наложени мерки "задържане под стража" за срок до 72 часа. Работата по случая продължава.

Водещи