Стара Загора първа въстана срещу опита на Турция да влияе на изборите 18.11 | 14:14

От iNews

Стара Загора първа въстана срещу опита на Турция да влияе на изборите. Жителите на града излязоха на протест по централните улици. Те носеха плакати с надписи "Доган, долу лапите от България” и”България избира президент, Турция не!”. Това е първата от планираните за днес демонстрации в подкрепа на Румен Радев и срещу намесата на Анкара в изборния процес у нас.

Както няколко експерти заявиха пред ФрогНюз като Симеон Иванов и Осман Октай Турската администрация и специалните служби имат огромна роля в агитацията на българите с двойно гражданство да отидат до урните. 

Както вече стана ясно до много секции на изборите са отишли тройно повече избиратели в сравнение с предходните избори. Жителите на Стара Загора са категорични, че проявите ще продължат и през следващите дни до избирането на президент на Република България. 

Днес е първият и единствен дебат между Румен Радев и издигнатият с подкрепата на ГЕРБ ректор на Софийския университет проф. Анастас Герджиков в битката за "Дондуков 2”. Зад Герджиков застанаха и от ДПС без да назовават имена. Движението обаче се обедини около кандидат с профил на "обединител на нацията” - опорка, която се повтаря от привържениците на Герджиков и от Борисов и ГЕРБ. На фона на този предизборен дебат ще се проведат няколко демонстрации. Едната от тях е пред турското посолство у нас срещу намесата на Анкара в изборния процес у нас. Другата ще е под формата на шествие от сградата на Президентството до Българската национална телевизия, където ще се проведе дебата между Радев и Герджиков.

 

Водещи

Най-четени