Студент брои 50 хил. обезщетение на свой връстник 08.11 | 14:07

Преди 2 години той е наръгал младеж пред бензиностанция в Бургас

От Мая Александрова

Бургаският апелативен съд реши 21-годишният студент по право Васил Михайлов да плати 50 хиляди лева на Иван Лефтеров и ще излежава присъда от една година.

На 8 май 2011 г. Васил намушкал Иван пред бензиностанция на кръстовище "Трапезица" в Бургас. Съдът реши днес, че правистът е наръгал с нож негов връстник от страх и самозащита.

Инцидентът се случил посред бял ден, когато Иван бил в колата си със свои приятели и пътували към ж.к. ''Възраждане''. Внезапно пътят им бил пресечен от друг автомобил, управляван от Васил, до когото бил брат му.

Иван дръпнал ръчната спирачка, за да избегна удара. Двете коли спрели на сантиметри една от друга. Иван направил знак на Васил да премести колата си, но той не реагирал. Тогава Иван напсувал Васил на майка.

Вбесен, Васил слязъл от автомобила, запътвайки се към колата на Иван, за да му търси сметка за репликата. Иван само отворил прозореца и забил юмрук на другия, като приятелите му веднага изскочили от колата.

Васил бързо се отдръпнал от автомобила на Лефтеров, извадил от вратата на своя автомобил сгъваем нож и започнал да го размахва срещу тримата.

След кратка размяна на реплики Васил се качил в колата и потеглил. Тримата обаче го проследили, видели, че колата на Иван е паркирана на бензиностанцията. Искали да му потърсят сметката.

Като излизал навън Лефтеров забил един юмрук в лицето на Иван.

Приятелите започнали да целят Васил с каквото им попадне.

В един момент Иван грабнал една от пластмасовите касетки и замахнал срещу Васил. В този момент, Васил сложил лявата ръка над главата си с цел да се предпази от евентуалния удар, а с дясната, която до този момент била долу и с която държал извадения нож, нанесъл удар на Иван, като го наръгал в областта на корема.

Приятелите на Лефтеров веднага го транспортирали до МБАЛ-Бургас.

Най-четени