Събориха 14 незаконни обекта в Царево 28.05 | 15:10

Съборените днес обекти попадат в един имот. Става въпрос за бунгала с дървени конструкции, уточн кметът на община Царево Марин Киров

От iNews

Четиринайсет незаконни обекта на територията на община Царево бяха съборени днес по време на акция за премахване на постройки без разрешителни за поставяне, каза кметът на община Царево Марин Киров.

Съборените днес обекти попадат в един имот. Става въпрос за бунгала с дървени конструкции, уточни той.

Общо констатираните незаконни обекти са 154, от които два са търговски - магазин и ресторант. Обектите са изградени в частни земи, но и в общински, и земеделски земи, и в горски фонд. Двата търговски обекта - магазинът и ресторантът, са изградени незаконно върху няколко общински улици, уточни кметът. 

Незаконните обекти са констатирани с проверки, има заповеди за премахване, за една част има влезли в сила съдебни  решения, останалите се обжалват, заяви Киров. Те попадат в 500-метрова зона около плаж Корал.

Премахването на незаконните обекти ще продължи и през следващите дни. До 1 юни ще се работи с тежка техника, след това заради забраната за строителни дейности ще се пристъпи към поетапно разглобяване.

Водещи