Съдът оправда кмета на Ямбол 30.03 | 11:34

Георги Славов не е нарушил закона с ремонта на спортна зала "Диана"

От Елена Коцева

Тричленен състав на Ямболския окръжен съд оправда кмета на града Георги Славов по второто дело срещу него.

След заседанието на съда Славов заяви, че не само това, а всички заведени срещу него шест дела са "кухи и с политическа цел да го компрометират като кмет".

Днешното решение на съда може да бъде обжалвано в двуседмичен срок.

 iNews припомня, че по това дело Георги Славов бе обвинен, че е превишил правата си при сключване на договор за обществена поръчка за ремонт на спортна зала "Диана".

Преди провеждането на Европейското първенство по бокс за девойки в края на 2008 година е взето решение за спешен ремонт на залата, за да може тя да отговаря на изискванията. При възлагане на поръчката обаче са допуснати процесуални нарушения.

Другите обвинения срещу Славов са за присвояване на сума от 10 000 лв. и умишлена безстопанственост, довела до щети от 324 000 лв. (без ДДС), при изпълнението на обществена поръчка за ремонт на осем улици в Ямбол, за длъжностно престъпление, с което кметът е ощетил общината с около 2 млн. лева при реализирането на обществена поръчка за изграждането на магистрален водопровод, и за длъжностно престъпление при издаването на информационен бюлетин на общината

Георги Славов многократно е заявявал, че не е нарушил закона и не се признава за виновен. Преди около месец пак на втора инстанция кметът отново бе оправдан.

Водещи

Най-четени