Състоянието на деветгодишното момченце, което пострада тежко при инцидент на плажа в Созопол, се подобрява 12.08 | 17:02

Детето вече е изведено от реанимацията и настанено в отделението по детска хирургия на УМБАЛ "Пирогов" в София, където ще продължи лечението си

От iNews.bg

Състоянието на деветгодишното момченце, което пострада тежко при инцидент на плажа в Созопол, се подобрява. Детето вече е изведено от реанимацията и настанено в отделението по детска хирургия на УМБАЛ "Пирогов" в София, където ще продължи лечението си.

Инцидентът, който се случи преди десет дни, шокира както местната общност, така и цялата страна. Момченцето бе заклещено в хидравличния барабан на почистваща машина, докато се намирало на централния плаж в Созопол. Докато се возело на машината, която е предназначена за почистване на пясъка, детето загубило равновесие и паднало във въртящото се устройство.

След инцидента, момчето беше веднага транспортирано до отделението по реанимация на УМБАЛ Бургас с множество сериозни наранявания. Поради тежкото му състояние, спешно беше организирано транспортиране със самолет "Спартан" до София, където лекарите от "Пирогов" успяха да стабилизират състоянието му.

 

Най-четени