Тежка катастрофа с линейка в Асеновград 17.08 | 12:00

Спешният автомобил е блъснат от друга кола на кръстовище

От iNews

Тежка катастрофа с линейка е станала в центъра на Асеновград в петък вечерта. Четирима души са пострадали. Инцидентът е станал на оживеното кръстовище до автогарата в града около 21.00 ч., потвърдиха за NOVA от МВР. 

По предварителна информация медицинският автомобил е бързал за спешен случай и е минал на червен светофар. Бил е с включен светлинен и звуков сигнал, когато на кръстовището е блъснат от лек автомобил. Вследствие на удара линейката се обръща и се влачи няколко метра по шосето. В нея са пътували лекар, медицински брат и шофьор. 

Лекият автовобил е бил управляван от жена, която е пътувала сама. Полицията изяснява причините, довели до тежкия инцидент. Всички участващи в произшествието са прегледани и освободени за домашно лечение. 

Пробата за алкохол на шофьорката, предизвикала катастрофата, е положителна. Тя е показала 0,8 промила.

"Линейката е отивала на адрес.Чухме силен трясък, и изтичахме да видим какво можем да направим. Момчетата от съседния блок са дошли преди нас, счупили са прозорците и са извадили тримата души отвътре”, разказа очевидецът Иван Пачеджиев.

"Главният доктор  на Асеновградската болница е пострадал. Има контузии на челото, дясната страна и левия крак”, твърди Асен Милков.

 

 

Водещи