Убит, разчленен, изгорен: Зверско убийство в с. Новачене край Ботевград 15.05 | 13:10

По неофициална информация става дума за 58-годишен местен жител – Кънчо С., който от два дни е бил в неизвестност

От iNews

Части от мъжко тяло са намерени днес под "Свети Георги” в местността Чуклата на Новачене. По неофициална информация става дума за 58-годишен местен жител – Кънчо С., който от два дни е бил в неизвестност. Мъжът живее сам, хората в селото, казват, че е злопотребявал с алкохол.

Вече няколко часа продължава огледът на местопроизшествието. От полицията засега не дават официална информация. По неофициални източници тялото на жертвата е разчленено, а след това е запалено, за да се прикрият следите. Засега не е потвърдено, но по случая има заподозрян - 76-годишен мъж /О.Н./, който е от Новачене, но живее в София. Преди време той и съпругата му си купили апартамент в столицата. Жители от Новачене го описват като несговорчив човек с налудничав поглед. Преди години същият ударил в областта на тила бащата на бившия кмет на Новачене - Стоян Нешовски, който след два месеца починал. 

Също по думи на хора от Новачене, Калчо не бил конфликтен и не създавал проблеми в селото. Той и О.Н. се познавали. Двамата били забелязани заедно в събота – 12 май, в центъра на селото. Калчо носел торби с покупки на заподозрения. Вероятно са отивали към дома на О.Н. Там разследващите намерели обгорели останки от тялото Калчо. Те били разхвърляни по целия двор. По брадвата е имало кръв. О. Н. е задържан в дома му в София.   

Официално съобщение от ОДМВР - София по случая:

Вчера за общодържавно издирване бил обявен 57-годишен мъж от с. Новачене, за когото било заявено, че е в неизвестност от няколко дни. В хода на предприетите незабавни оперативно-издирвателни действия криминалистите от РУ-Ботевград установили, че мъжът последно е бил забелязан заедно с ползвател на имот в селото, като ден по-рано между двамата е имало скандал. По случая е образувано досъдебно производство. Процесуално-следствените действия продължават под надзора на Софийска окръжна прокуратура.

Водещи

Най-четени