Щека на тролей прониза предното стъкло на автобус, рани кондуктора 15.06 | 19:12

Инцидентът е станал в Русе

От iNews.bg

Щека на тролей прониза предното стъкло на автобус и рани кондуктора му. Инцидентът стана в 16.16 часа днес на обръщалото на булевард "Трети март" в Русе, където е последната спирка на тролейбусите от градския транспорт, предаде БГНЕС .

По думите на шофьора на тролейбус №2 на фирма "ЕГГЕД" Галя Николова, която е с 35 години стаж зад волана, водачът на автобуса е карал доста бързо. Тя е смъквала щеките на тролея настрани, когато е чула силен трясък. Автобус по линия 16 на фирма "Шанс" е предприел изпреварване на спрелия тролей и е закачил щеката. Тя е пронизала предното стъкло и се е пречупила. Според Галя Николова самата тя е имала късмет, че в момента на инцидента е била зад тролея си, иначе е щяла да пострада. В автобуса е имало няколко души пътници, които не са пострадали и са били прехвърлени на друг автобус.

На мястото веднага са били извикани екипи на "Спешна помощ" и полицията. 19-годишният кондуктор на автобуса, който е бил назначен само преди два дни на работа, е бил откаран в болница. Той е със счупен нос и рани по лицето, няма опасност за него.

 

Причините за инцидента се изясняват. 

Водещи

Най-четени