Руски журналист убит в Украйна 30.05 | 10:49

Москва започва собствено разследване на случая

От iNews.bg

Руският журналист Аркадий Бабченко бе убит във вторник в Киев, съобщи украинското издание "Наблюдател", предаде БГНЕС. Постъпило е обаждане на спешния телефон за застрелян журналист в апартамент. "В апартамента има следи от кръв, не е закаран в болница. Починал е", пише изданието.

Александър Бабченко напусна Русия през 2017 година заради заплахи, припомня Обществената руска телевизия (ОТР). Той е бивш военен - участник в първата и втората военни кампании в Чечня. След уволнението си се заема с журналистика.

Той е военен кореспондент на "Московский комсомолец", сътрудничи на "Новая газета", издава собствено списание "Изкуството на войната".

През 2017 година напуска Русия заради заплахи, от август миналата година живее в Киев. Заедно със съпругата си се грижи за шест деца сираци.

Бабченко е също и популярен блогър, от октомври миналата година води програмата "Prime: Бабченко" по украинската телевизия ATR. Според източници в украинската полиция, цитирани от "Интерфакс Украйна", убийството на Бабченко е свързано с работата му.

Русия също започна свое разследване на инцидента.

Водещи

Най-четени