Руски пилот на хеликоптер Ми-17 е пленен от талибаните в Афганистан 06.08 | 17:54

Предишният случай на освобождаване на руски гражданин, пленен в Афганистан, продължи повече от година

От iNews.bg

Специалният говорител на руския президент за Афганистан, директорът на Втория департамент за Азия към МВнР на Русия Замир Кабулов потвърди информациите за това, че руски гражданин е попаднал в плен на афганистанските талибани, предава РИА Новости.

По-рано се появи информация, че в афганистанската провинция Логар е извършил аварийно кацане принадлежащ на Пакистан хеликоптер Ми-17, който се е би л насочил към Русия за провеждането на ремонт. Намиращите се на борда шест души (според друга версия седем, вкл. руснака) са попаднали в плен на групировката "Талибан". МВнР на Русия съобщи, че ще проучи данните.

"Сега всички възможности са на масата и протича процес на издирване. Ще бъде дълъг процес, докато се установи кой и как ще води преговорите, установява се контакт", разказа Кабулов в ефира на радио "Ехото на Москва".

"С това трябва да се занимават на първо място пакистанските власти, тъй като там има шест граждани на Пакистан, нашият пилот просто е карал хеликоптера", заяви той, като напомни, че предишния случай на освобождаване на руски гражданин, пленен в Афганистан, продължи повече от година.

Водещи

Най-четени