С 10 ст. поскъпнаха такситата в Добрич 30.11 | 13:22

Добричлии плащат 85 ст. през деня и 95 ст. през нощта

От Андриян Георгиев

Таксиметровите услуги в Добрич поскъпнаха, като постепенно те ще бъдат валидни за всички фирми в града, тъй като все още има таксита, които возят на старите цени.

Засега увеличението е при големите фирми. Поскъпването е с 10 стотинки за дневна и нощна тарифа, като цените вече са съответно 85 и 95 ст. за километър, съобщи агенция "Фокус".

Новата цена на дневния престой е 20 ст., на нощния – 25 ст. Първоначалната такса също скочи, като вече е 1,20 лв.

По думите на Димитър Чавдаров, дългогодишен таксиметров шофьор в Добрич, промяна в цената на таксиметровите услуги в града не е имало от близо 5 години и сегашното поскъпване е основателно, предвид цялостното поскъпване на живота. Освен това дори с новите тарифи услугата пак остава по-евтина в сравнение с Варна.

Според Чавдаров се наблюдава отлив на клиенти. Мнозина предпочитат да спестят 2 лв. или 3 лв., но в случай на нещо наложително, таксито си остава най-добрият вариант за бързо придвижване.

В началото на годината със свое решение Общинският съвет на Добрич прие максималния размер на дневната тарифа на километър да бъде 1,20 лв., на нощната - 1,30 лв.

Водещи

Най-четени