С Катар ще развиваме овцевъдство и пчеларство 18.05 | 12:15

Предлагаме сътрудничество и в областта на медицинския туризъм

От Ивайло Ачев

България и Катар ще правят смесени предприятия в областта на овцевъдството и пчеларството. Това обяви министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов след срещата между правителствата на двете страни съобщават от Министерството на земеделието и храните (МЗХ).

Със споразумението е ясно, че Катар има интерес да купува български агнета, сирене и кашкавал, каза Найденов. В рамките на месец у нас ще пристигнат специалисти от Катар, за да проучат точните места и фирми за инвестициите. Те ще разгледат различни проекти и ще поискат бизнес планове.

Освен в областта на селското стопанство, България подписа меморандум с Катар и по отношение на медицинския туризъм, предаде Агенция "Фокус". В момента се провеждат разговори за това какво може да предложи българската страна на катарските граждани в посока медицинското им обслужване на много високо ниво, както и в посока развитие на медицински туризъм, каза министъът на здравеопазването Десислава Атанасова.

Атанасова уточни, че България може да предложи на Катар много с уникалните си природни дадености като климат, минерални извори и възможности за рехабилитация и медицински туризъм.

"Рано е още да се ангажираме с детайли, но в действителност се опитваме да покажем всички възможности на България – и природни дадености, и много добри специалисти, така че гостите от Катар да бъдат медицински обслужени на много високо световно ниво", каза Десислава Атанасова.

Водещи

Най-четени