$11 000 награда за информация за убийството на нашата студентка в САЩ 06.12 | 11:20

Университетът на българката се включва в търсенето на виновника

От iNews.bg

Продължава опитът за разплитане на случилото се с българската студентка Стефани Линева, която беше намерена мъртва в Щатите миналия петък. Все по-настоятелно се говори, че основната версия на разследващите вече е убийство. Затова в търсенето на повече информация за престъплението се включи и университетът, в който нашето момиче учело.

От учебното заведение обявиха 11 000 долара награда за всяка информация, която може да доведе до арест. Паричният стимул се осигурява от Binghamton University, местен бизнесмен, както и от управата на град Бингхамтън, административният център на окръг Брум, щата Ню Йорк. Градът и университетът осигуряват по 5000, а находчивия бизнесмен – 1000 долара.

"Може някой да е видял нещо, което да му е привлякло вниманието", казва директорът на университета Харви Стенджър.

Според полицията Линева е била убита някъде около 02:00 часа през нощта в петък срещу събота. Тялото ѝ беше намерено близо до магистралата.

Странното в цялата история е, че Стефани отишла до дома на приятеля си през нощта. По думите му обаче той не я усетил и тя си тръгнала. Малко по-късно от телефона ѝ започват да идват странни съобщения, които униформените смятат, че били пратени от убиеца.

Водещи

Най-четени