„Адвокатът на злодеите“, който брани и Абдеслам, бе нападнат 24.03 | 12:04

Главният заподозрян за Парижките атентати спря да сътрудничи на разследването

От iNews.bg

Адвокатът на Салах Абдеслам, сочен за организатор на атентатите в Париж, е бил нападнат в Брюксел. Това обяви белгийският вестник Soir.

Според изданието Свен Мари, който защитава арестувания Абдеслам, е атакуван от неизвестен мъж с мотива, че защитава терорист.

Мари е успял да отблъсне нападателя си, но е затворил офиса си в Брюксел, за да гарантира сигурността на сътрудниците си. Оплакал се, че е получил стотици заплашителни писма в електронната си поща.

Описван от много западни като като "адвокатът на злодеите", Свен Мари е един от най-известните фигури от правосъдната сфера на Белгия.

Сред клиентите му са хора като Фуад Белкасем от забранената екстремистка групировка Sharia4Belgium (бел.ред. "Шериат за Белгия") и хора от педофилската мрежа на серийния убиец Марк Дютру.

Салах Абдеслам бе задържан на 18 март в белгийското предградие "Моленбек", известно като свърталище на радикални мюсюлмани. Заедно с 26-годишният Абдеслам, бяха задържани още трима души, за които се смята, че са съпричастни към организирането на кървавите атентати в Париж от есента на миналата година.

Днес стана ясно и че след като е разбрал новината за атентатите в Брюксел, Абдеслам напълно е спрял да сътрудничи на разследващите. По информация на радио Europe1 той се намира в затвора в Брюж, Фландрия.

Днес стана ясно и че самият Абдеслам е поискал да бъде екстрадиран във Франция.

Водещи

Най-четени