"Ал Кайда" готви атаки в три американски щата на 7 ноември 04.11 | 18:24

Терористични цели на естремистката групировка са Вирджиния, Ню Йорк и Тексас

От iNews.bg

Екстремистката групировка "Ал Кайда" може да осъществи серия от атентати в три американски щата на 7 ноември - в деня преди президентските избори, съобщи телевизионният канал CBS, цитиран от ТАСС и БГНЕС.

Разузнаването е предупредило антитерористичните служби за готвените от "Ал Кайда" серия атентати във Вирджиния, Ню Йорк и Тексас.

Така още през уикенда преди вота във вторник местните правоохранителни органи са поставени в повишена готовност за реагиране.

Информацията е била подадена както на полицейското управление на Ню Йорк, така и на обединеното Пристанищно управление на Ню Йорк и Ню Джърси, което упражнява контрол над много ключови инфраструктурни обекти в прилежащите към нюйоркския залив територии на двата съседни щата.

"Ние поддържаме високо ниво на патрулиране на всички наши обекти, въведено още преди известно време", каза говорител на управлението, което администрира летища, тунели и мостове в района на Ню Йорк. Той отказа подробности за предупреждението. От нюйоркската полиция казаха, че в изпратеното им съобщение липсват подробности и сега то се проучва. "Работим съвместно с ФБР, разузнавателните служби и обединения антитерористичен отряд", добавиха оттам.

САЩ са събрали разузнавателна информация за възможна заплаха от Ал Каида за атаки около изборите. Поради това някои агенции са изпратили бюлетини до местни и щатски служби и служители, отбелязвайки особено тази информация, съобщи пред Ройтерс правителствен източник във Вашингтон. Той обаче добави, че става въпрос за неконкретна заплаха от сравнително ниска степен.

Подчертава се, че американските власти се отнасят много сериозно към заплахата.

Към момента Хилари Клинтън изпреварва Доналд Тръмп с 2-3 пункта.

Водещи

Най-четени