„Билд“: 10 000 бежанци са се изпарили от Гърция! Кои са, къде са? 23.09 | 19:02

Гърция съзнателно завишава пребиваващите мигранти, за да получи повече пари и да крие колко е изтървала

От iNews.bg

Според официални данни в Гърция се намират около 60 000 бежанци, за 8150 от тях обаче не се знае къде са и дали въобще все още са в страната, пише в. "Билд". Само че в действителност броят на "изпарилите се" бежанци е по-нисок, твърди изданието, цитирано от БГНЕС.

Позовавайки се на високопоставен правителствен източник, вестникът информира, че всъщност става дума за 10 000 души, които не се знае нито къде са, нито какви са. И припомня как всички атентатори и терористи в Западна Европа са преминали именно от там.

Тъй като Гърция е страната, през която към Европа преминава огромната част на мигранти и бежанци, регистрирането им и информацията за тяхното местоположение са много важни.

Доколко това е така, става ясно, когато се върнем към участниците в кървавите атентати в Париж на 13 ноември 2015 г. Двама от терористите – алжирецът Адел Хадади и пакистанецът Мухамед Усман, напускат крепостта на "Ислямска държава" (ИД) – Рака в Сирия, като бежанци и минават през Гърция към Европа.

Вероятно изчезналите в Гърция бежанци са напуснали лагерите в съседната ни държава, пише "Билд".

"Не е реално да се смята, че хора, предприели застрашаващо живота им бягство от техните родни страни, могат да бъдат спрени от огради и граници, да се заселят в Европа", се говори в коридорите на властта в Атина.

Според "Билд" Атина умишлено споменава по-голяма численост на бежанците на своя територия по две причини: да разполага с повече палатки и места за настаняване при нов приток на бежанци или пък поради нежелание да признае, че не разполага с достатъчно възможности за регистрация и контрол на бежанците.

Водещи

Най-четени