“Жълтите жилетки“ пак блокираха „Шанз Елизе“ 05.01 | 16:05

Протестиращите искат оставките на всички министри

От iNews.bg

Протестиращи от движението на "жълтите жилетки" отново изпълниха улиците на Париж, съобщава АФП, предаде БГНЕС. Говорителят на правителството Бенжамен Гриво определи демонстрантите като "хардлайнери", чиято единствена цел е оставката на кабинета. Няколкостотин демонстранти се събраха на емблематичния булевард "Шанз Елизе" в центъра на Париж. Около 15 полицейски буса с десетки служители на реда също са разположени в района.

Протестни шествия се провеждат в още няколко от големите градове на Франция. Това е осмата събота на протести, свикани от "жълтите жилетки". Броят на хората обаче рязко е намалял спрямо началото на демонстрациите миналия ноември. В сряда обаче един от най-изявените представители на движението - Ерик Друе, беше арестуван, и това предизвика гнева на неговите поддръжници.

В Париж демонстрантите свикаха протестен марш от сградата на кметството до парламента, както и митинг на "Шанз Елизе", който беше сцена на бунтове при предишните протести. От полицията съобщиха, че демонстрациите в цялата страна се провеждат при засилени мерки за сигурност.

Водещи

Най-четени