„Жълтите жилетки” протестират в Париж 19.01 | 15:21

Днес е десетата поредна събота на недоволство

От iNews

И днес, за поредна, 10-а събота, във Франция се провежда протест на "жълтите жилетки"

В Париж се събраха няколкостотин протестиращи. Тяхното шествие потегли от Дома на инвалидите и освен стандартните транспаранти и лозунги за оставка на властите, недоволните този път издигнаха и лозунги в подкрепа на пострадалите им съмишленици при предишните акции.

"Гражданите са в опасност. Да подкрепим "жълтите жилетки". Правоохранителните органи са с нас", пише на основния транспарант, който носят едновременно няколко души в челото на колоната. Вървящите в първите редици държат и черни таблички във формата на ковчези с написани на тях имената на градовете във Франция.

Колоната е съпровождана от "службата по сигурност" на самото движение, чиито членове, които въвеждаха ред сред протестиращите и миналата събота, информира ТАСС. Медиите акцентираха, че сред тях има много бивши военни.

Сред протестиращите бе забелязан и орагнизаторът на ултранационалистическото движение "Континентално подразведеление" Виктор Лента, който участва в боевете край Донбас на страната на ДНР.

Във френската столицата са разположени 5000 полицаи, главно около правителствените сгради и булеварда "Шанз Елизе", където при предишните протести имаше прояви на насилие.

Превод и редакция iNews

Водещи

Най-четени