„Ислямска държава“ атакувала сирийски войски по време на US ударите 07.04 | 14:55

Загиналите униформени при ракетния обстрел вече са 10, убити са и 4 деца

От iNews.bg

Бойци на "Ислямска държава" са атакували сирийски войски в момента, в който САЩ са извършвали ракетната атака срещу авиобазата "Шайрат". Не става въпрос обаче за същото място. Джихадистите са нападнали позиции на армията на Башар Асад на север от Хомс на пътя за Палмира. Това се е случило около 2:00 ч. местно време. Бойците са удържали завзетите позиции в рамките на около 1 час, след което са били изтласкани от сирийските сили. Това твърди източник на "РИА Новости".

Битката между тях продължава и в момента. Армията на Асад е успяла да отблъсне терористите едва, когато е било изпратено подкрепление. След което е преминала в настъпление и в момента бойците на "Ислямска държава" се изтласкват навътре в пустинята.

Междувременно стана ясно и че загиналите сирийски военни при ракетните удари на САЩ са 10 души. Това съобщи офицер от авиобаза "Шайрат". По-рано бе съобщено, че са петима, както и за 7 ранени. Според сирийският военен са загинали и 4 деца. Те са от цивилни семейства, които са живеели в района около военната база.

Водещи

Най-четени