„Ислямска държава“ закла 175 похитени работници от фабрика в Сирия 08.04 | 19:22

Джихадистите бягат от ключовия град Ал Рай, бунтовници ги обезглавяват

От iNews.bg

"Ислямска държава” е изклала 175 от похитените преди дни около 300 работници във фабрика североизточно от сирийската столица Дамаск. Това съобщиха източници от сирийската армия, цитирани от в. "Дейли мейл”. Останалите пленници са успели да се измъкнат от лапите на екстремистите, допълва ТАСС.

Цивилните сирийци бяха отвлечени от джихадистите при атака срещу циментова фабрика в покрайнините на град Дмейр, станал арена на ожесточени боеве между правителствените войски и ислямистите. С похитените нямаше връзка, след като джихадистите ги отвели на неизвестно място, обявиха от фабриката.

Сирийската опозиция, подпомагана от американски изтребители и турска артилерия, си е върнала контрола от джихадистите над стратегически важния северен град Ал Рай в провинция Алепо. Бунтовниците били снимани как държат отрязани глави на терористи в града. В началото на операцията силите на опозицията били атакувани в покрайнините на Ал Рай от камикадзе с автомобил, пълен с експлозиви.

Превземането на Ал Рай осигурява важен снабдителен маршрут от Турция за бунтовниците.

Руски хеликоптери Мил Ми 28Н атакуваха успешно тайни позиции и превозни средства на "Ислямска държава” в Сирия, съобщи АП. Това се вижда от кадри, въпреки че в средата на март бе обявено, че руската армия се изтегля от Сирия. Вицепремиерът Дмитрий Рогозин определи като добра работа свършеното от руските пилоти.

 

Водещи