„Ислямска държава” пуска по 30 пропагандни клипа на ден 27.07 | 17:21

Терористичната организация вече има и външна политика, казва Мохамед Халаф

От iNews.bg

"Ислямска държава” става все по-активна в интернет. Организацията пуска средно по 30 пропагандни клипа на ден в мрежата. Това става ясно от думите на журналиста Мохамед Халаф. "Само за миналия месец "Ислямска държава" има 900 клипа в мрежата. Вече има джихадистка библиотека в интернет. Мобилизирали са доста хора в Европа и света. Има доброволци, които са готови да помагат на "Ислямска държава", обяснява Халаф пред БНР.

Според думите му терористичната организация вече може да се каже, че има вънпна политика. И това се доказва от все по-голямата й активност извън Сирия и Ирак. "И преди се е случвало "Ислямска държава” да напада църкви в Ирак и Египет. Но в Европа го направи за първи път. Джихадистите знаят, че църквите са уязвими. Така те пренасят тероризма извън Сирия и Ирак. Това означава, че организацията вече има вънпна политика”, казва Халаф.

"Освен позициите в Ирак и Сирия, тя създаде и клетки в различни държави в Европа. Опира се на хора от второ или трето поколение имигранти. Това не са последните атентати, мисля, че ще има още”, казва още журналистът. 

Водещи

Най-четени