Обама за съперника си: Страда от "Ромнезия" 20.10 | 09:21

Така президентът на САЩ определи промяната в позициите на Мит Ромни

От Диана Цветкова

Битката за най-високия управленски пост в САЩ е в разгара си и двамата кандидат-президенти вече не пестят сили и креативност в опитите си да спечелят избиратели.

Действащият държавен глава Барак Обама обвини съперника си в надпреварата, че страда от "Ромнезия" (игра на думи между името на Мит Ромни и амнезия – б. р.).

С новия "термин" Обама коментира голямата промяна в позицията на Мит Ромни, отбелязва Reuters.

По време на първия дебат между двамата на 3 октомври републиканецът Ромни имаше далеч по-умерена позиция за здравната реформа и необходимостта от държавна регулация на сектора. А това бяха основни точки в платформата на Барак Обама.

Това автоматично послужи на кандидата на демократите да обвини опонента си, че се отмята от консерваторските си обещания.

"Толкова се променя, отмята и отклонява, че трябва да дадем някакво име на състоянието му. Мисля, че на това му се казва "Ромнезия", иронично заяви Обама в реч пред свои симпатизанти във Вирджиния.

Изборите за президент на САЩ ще се проведат на 6 ноември тази година. Към момента социологическите изследвания дават близки резултати на двамата кандидати.

Водещи

Най-четени