„Форин полиси“ се поправи: Кристалина Георгиева не е от ДС 27.10 | 17:12

След проверка на компромата срещу нея Институтът се раграничи от материала и го свали

От iNews.bg

Изследователският институт на "Форин полиси" (The Foreign Policy Research Institute) се разграничи от критична статия за зам.-председателя на Европейската комисия Кристалина Георгиева, в която авторът Ив Кугелман твърди, че тя е била свързана с бившата Държавна сигурност от епохата на социализма.

Междувременно компрометиращият Георгиева текст е свален от сайта на The Foreign Policy Research Institute, гласи съобщение на Института, цитирано от БГНЕС.

"На 17 октомври, 2016 г. ние публикувахме статия на Ив Кугелман, озаглавена "Основната грешка в ООН, която едва бе предотвратена". Статията съдържаше твърдения за българския европейски комисар Кристалина Георгиева. След разследване и по-нататъшен преглед ние не заставамесе казва в съобщението.

След публикуването на материала по-рано този месец Георгиева заяви, че ще защитава името си в съда.

"Досега се въздържах да коментирам постоянните нападки по мой адрес, въпреки многото манипулации и откровени лъжи, насочени както срещу мен, така и срещу институцията, в която работя. Не мога обаче повече да търпя кампанията за опетняване на името ми, водена срещу мен от месеци. Търпението си има граници. Обмисляла съм да предприема правни действия, но досега се въздържах - това вече приключи. Много лъжи се тиражират по мой адрес. Отсега нататък ще защитавам името си в съда и ще предприемам съответните правни действия спрямо всички тези, които продължават да ги разпространяват", заяви тогава Георгиева.

Водещи

Най-четени