"Чесна" с 4-членно българско семейство се разби в Македония, няма оцелели 03.04 | 12:19

Телата на загиналите са открити, информира министър Младен Маринов

От iNews

Четиричленно българско семейство – майка, баща и две деца, загина, след като малкият самолет, с който са летели, се разби вчера в централната част на Македония.

Самолетът тип "Чесна” П210Н е летял от Охрид за София. Поради лошите метеорологични условия пилотът е поискал да кацне в Скопие, но след кратко време е поискал разрешение да продължи към София, съобщи Николче Тасески от въздушния контрол.

Самолетът е паднал край местността Солунска глава. Машината е изчезнала в 17.16 българско време. Преди да изчезне от радарите пилотът е съобщил, че има силни турбуленции. В издирването на останките от машината се включиха два полицейски хеликоптера. Поради лошото време към 20.00 часа българско време снощи издирвателната операция бе прекратена. Самолетът е бил с германски регистрационни табели.

 

Тази сутрин спасителните дейности бяха възобновени в 6.45 часа местно време. Българските власти бяха в постоянен контакт със своите македонски колеги, премиерите Бойко Борисов и Зоран Заев са разговаряли по телефона. Нашите спасителни екипи също бяха готови да се включат в издирването, ако се наложи.

"Колегите от Република Северна Македония са успели да стигнат до мястото на катастрофата на самолета. Там на място са открити 4 тела", заяви вътрешният министър Младен Маринов, предаде БГНЕС. Той не потвърди имената на пътниците.

Македонските медии предават, че загиналите са Георги Ангелов Бошнаков (1970), Калина Корнажева Цонева (1972), Гергана Георгиева Бошнакова (2005) и Биляна Георгиева Бошнакова (2000).

 

Самолетът е с германска регистрация на името на Георги Бошнаков. Той е собственик на няколко фирми за рециклиране на отпадъци, сред които "Чистота Балкани", "Отто Балкани", "Софсорт" и др.

 

 

Водещи

Най-четени