10 са загиналите след взрива в метрото на гара "Маланбек" 22.03 | 11:17

Брюксел повиши на 4-то максимално нивото на заплаха от тероризъм

От iNews.bg

Най-малко 10 души са загинали след взрива на метростанция Маалбек в Брюксел, която се намира в близост до евринституциите, съобщиха от полицията в белгийската столица, цитирани от агенция ТАСС.

Източник от полицията е заявил, че все още броят на загиналите не е точен, но работата на място продължава. "Към настоящия момент все още не е известен точният брой загинали и пострадали, провежда се работа на място. Но можем да говорим за най-малко 10 загинали", заяви той. В същото време властите съобщиха, че нападението на летището от сутринта официално е терористичен акт. По данни на агенция Ройтерс, цитирана от БГНЕС, нападението е било извършено от атентатор самоубиец.

По улиците почти няма хора, пред европарламента варди армия, съобщи пред БиТиВи евродепутатът Андрей Новаков, който в момента се намира в сградата на парламента. 

Освен спреният метротранспорт, прекъснато е и движението на автобусите и трамваите. Такситата също не работят. Затворени са всички училища и детски градини. Нивото на тревога е увеличено до най-високата четвърта степен. 

В Брюксел се усещат смущения на мобилната мрежа, което най-вероятно се дължи на претоварване на мобилните системи.

Водещи

Най-четени