122 обекта, вероятно от малайзийския самолет, са заснети в Индийския океан 26.03 | 13:56

Обектите плават на площ от 400 квадратни километра

От Цанка Донкова

122 обекта, които може да са потенциални отломки от малайзийския самолет, са били заснети от сателит. Те са разположени в частта на Индийския океан, където продължава издирването на летателния апарат. Това заяви транспортният министър на Малайзия, Хишамудин Хюсеин, съобщава BBC.

"Обектите са заснети на 23 март и са с големина до 23 метра, уточни Хюсеин.

1232565Снимките са направени от сателит на компания "Еърбъс”. Според тях десетки обекти, плават на площ от 400 квадратни километра. Изображенията са ясни и се предполага, че обектите са от твърди материали.

Снимките са били изпратени на австралийските, за да бъдат анализирани. Пространството, което в момента се проверява, е разделено на две зони - източна и западна секция.

"Това е още една следа, която ни помага в спасителната операция", заяви Хюсеин.

Въпреки многото съобщения за сателитни снимки на потенциални отломки от изчезналия самолет, до сега не са намерени никакви обекти.

Малайзийският самолет изчезна на 8 март, докато извършваше полет от Коала Лумпур към Пекин. На борда на летателния апарат имаше 239 души.

Издирвателните операции включваха територии от Казахстан до южната част на Индийския океан, но до момента са безрезултатни.

Преди дни се появиха песимистични данни от електронен анализ, извършен като част от търсенето на изчезналия самолет. Премиерът на Малайзия Наджиб Разар обяви, че данните сочат, че самолетът е паднал в Индийския океан и по всяка вероятност няма оцелели.

Новината, че няма оцелели от пасажерите на изчезналия Boeing 777, разби сърцата на близките на загиналите.

Все пак по-рано днес (26 март) бе съобщено и за още една нова следа около мистериозното изчезване на малайзийския самолет. Английска компания съобщи, че разполага с данни от сателит, които показват местонахождението на машината в продължение на 5 часа след изчезването му от екраните на радарите.

Водещи

Най-четени