19,7% от мъжете в Италия са на мнението, че начинът на обличане на жените е основен фактор за сексуално насилие 22.11 | 17:40

Според проучването 48,7% от анкетираните „продължават да имат поне един стереотип относно сексуалното насилие“, докато 39,3% от мъжете смятат, че „жената може да избегне сексуалното насилие, ако наистина не го желае“.

От iNews.bg

19,7% от мъжете в Италия са на мнението, че начинът на обличане на жените е основен фактор за сексуално насилие, сочат данни на Италианския статистически институт, оповестени тази сряда.

Според проучването 48,7% от анкетираните "продължават да имат поне един стереотип относно сексуалното насилие", докато 39,3% от мъжете смятат, че "жената може да избегне сексуалното насилие, ако наистина не го желае".

Също така около 10% от мъжете и жените подкрепят мнението, че вероятността жена да стане жертва на сексуално насилие е по-голяма, ако тя е под въздействието на алкохол или приеме покана от мъж да отиде у тях.

Младежите между 18 и 29 години пък намират за "нормално" да следят телефоните и социалните мрежи на своите приятелки или съпруги, информира 20minutos.

Водещи

Най-четени