20 000 може да се окажат загиналите в библейския потоп в Либия 15.09 | 09:31

По информация на либийския Червен полумесец броят на жертвите в Дерна, град с около сто хиляди жители, е нараснал до 11 300 души

От iNews.bg

Продължават отчаяните опити да бъдат намерени оцелели след мощния потоп над крайбрежните райони на Либия. Според официалните данни жертвите вече са над шест хиляди, но хората, които са в неизвестност, са много повече, съобщава Нова телевизия.

По информация на либийския Червен полумесец броят на жертвите в Дерна, град с около сто хиляди жители, е нараснал до 11 300 души. Кметът на града заяви в сряда, че загиналите може да достигнат дори до 20 хиляди.

Мощната буря "Даниел" връхлетя в неделя Либия, след като по-рано бушува в Гърция, България и Турция. Стените на два язовира в планините над пристанищния град Дерна се скъсаха и водите пометоха цели квартали от него. 

"Числата се променят в момента, докато говоря. Става дума за хиляди. До момента, по потвърдени данни, жертвите достигнаха 6 000. Районът, който беше засегнат най-тежко, е с население от 30 000 души. Много от тях или са в спасителни операции, или са изчезнали. Така че не мога да потвърдя окончателните цифри, но мащабите са наистина големи и се страхувам, че ще чуем наистина голям брой, може би дори повече от потвърденото досега", заяви Тахел ел Сони, посланик на Либия в ООН.

Водещи

Най-четени