20 000 излязоха по улиците в Кьолн в подкрепа на Ердоган 31.07 | 18:20

Демонстрантите изпяха химните на Германия и Турция и почетоха с мълчание жертвите на метежа и атентатите

От iNews.bg

Минимум 20 000 души излязоха днес на митинг в германския град Кьолн в подкрепа на турския президент Реджеп Тайип Ердоган. Огромната маса от тях носи турски знамена и плакати с лика на Ердоган. Акцията се организира в негова подкрепа след неуспешния опит за свалянето му от власт чрез военен преврат.

В началото на митинга привържениците на Ердоган са изпели химните на Турция и Германия. След това с минута мълчание са отдали почит към жертвите на метежа, както и към загиналите в осъществените наскоро в Турция и Германия терористични атаки. Около мястото на провеждането на митинга са струпани полицаи, които да противодействат при евентуална ескалация на напрежението и сблъсъци, предаде "РИА Новости”. Засега демонстрацията преминава спокойно.

Още от сутринта обаче между Турция и Германия започнаха да прехвърчат леки искри. Първо германският конституционен съд потвърди забраната за пряко излъчване на речта на Ердоган по време на митинга в Кьолн, който беше планиран предварително. Малко след това говорителят на Ердоган Ибрахим Калън обяви, че Анкара смята това решение за неприемливо.  

Водещи

Най-четени