200 мигранти бедстват в Средиземно море 21.07 | 12:36

Те са открити на 95 мили югоизточно от остров Карпатос

От Ралица Илиева

Гръцките власти провеждат операция за спасяването на близо 200 мигранти в Средиземно море, съобщават световните медии, цитирани от "Фокус".

Лодка, на чийто борд има между 150 и 200 мигранти, се носи по вълните в източната част на Средиземно море. По информация, предоставена от гръцките власти, два търговски кораба вече са достигнали до бедстващите пътници и ще помогнат за тяхното спасяване.

В понеделник вечерта метеорологичните условия в района са били добри и мигрантите не са били в опасност. Лодката се намира на 95 мили югоизточно от гръцкия остров Карпатос.

Гърция е една от дестинациите, които мигрантите най-често избират, за да достигнат до по-добрите условия на живот в ЕС от Африка и Близкия Изток.

Европейският парламент гласува допълнителен бюджет от 69,6 млн. евро за справяне с миграционната вълна по-рано през месец юли.

От пресслужбата на ЕП припомнят, че през април при опит да се прехвърлят в Европа, около 1200 мигранти загинаха в Средиземно море, след като силното вълнение преобърна малките плавателни съдове, превозващи над допустимия брой хора.

Водещи

Най-четени