22 случая на сексуално посегателство само в първата нощ на фестивала в Кьолн 06.02 | 15:47

Жени са напади по време на уличните празненства, а една от тях е ограбена и изнасилена на път за вкъщи

От iNews.bg

Кьолнската полиция заяви, че след първата нощ на карнавала в града са подадени жалби за 22 случая на сексуално посегателство, предаде ВВС.

Полицията е задържала 190 души в ареста, а според властите те са "представителна извадка на широката общественост", от което не става ясно дали сред нападателите са само мигранти. 

Инцидентите се случват въпреки засилената охрана в града след масовите обири и сексуалните нападения в новогодишната нощ.

Припомняме ви, че вчера началникът на полицията в града Юрген Матис съобщи, че около 2500 полицаи ще дежурят по време на ежегодния фестивал "Вайберфастнахт", който обикновено привлича 1,5 милиона посетители.

Жените са напади по време на уличните празненства, а една от тях е ограбена и изнасилена на път за вкъщи.

Освен големият брой униформени, по улиците на Кьолн са разположени и множество охранителни камери, които да следят за реда. Въпреки това нападенията не са били избегнати.

Кьолнският карнавал е един от най-известните улични празници в Германия, изпъстрен с множество традиции. Церемонията по откриването му започва в 11 часа и 11 минути на площад Alter Markt.

Кулминация на карнавала са четирите старинни немски традиции. Розовият ден е най-мащабният уличен парад в града по време на карнавала. Следва женският ден, това е денят на матриархата. За да покажат своето надмощие над мъжете жените, дамите срязват по една вратовръзка.

Детският парад е особено весел и пищен, това е истински детски празник. От момента на откриването по всички улици на града има костюмирани хора, които пеят и се веселят. Акцентът на честванията е уличния  карнавал ”Розенмонтаг” - с марша на  култовите и характерни за карнавала три основни персонажа -  Принцът, Селянинът и  Девицата.

В деня на закриването на карнавала ресторантите и баровете приготвят традиционни блюда от риба.

 

 

Водещи

Най-четени