27 жертви и 70 ранени след двойния атентат в Кабул 10.01 | 16:42

Мишена на атаката е бил автобус със служители на парламента, голяма част от загиналите са те

От iNews.bg

Двойният атентат в Кабул от преди няколко часа е взел доста жертви. Първоначално не се съобщаваше за загинали или ранени хора, но сега стана ясно, че такива има и то не малко. Все още обаче данните на различните агенции се разминават. Според АФП двата взрива са довели до гибелта на 21, а други 45 са ранени. Според информация на Al Jazeera обаче става дума за поне 25 загинали, а пострадалите са 70. Според TOLO News пък смъртта си са намерили 27. От ТАСС отбелязват и че има непотвърдена информация, че сред жертвите на двойния атентат е и началникът на полицията в столицата на Афганистан.

Повечето загинали са служители на парламента на страната, покрай който беше извършен и двойният атентат. Приблизително по едно и също време се взривиха атентатор-самоубиец и кола-бомба.

Терористичните атаки бяха осъществени на улица "Дар ул Аман". Според разпространената първоначално информация мишената на нападателите е бил автобус, в който са се возили служителите на парламента. Отговорност за двойния атентат вече поеха талибаните.

Водещи

Най-четени