27 хиляди мълнии са паднали за денонощие в Гърция 11.06 | 16:39

От вчера през страната преминава атмосферният фронт „Генезис”

От iNews

Сериозни проблеми предизвика лошото време в Гърция, съобщават гръцките медии. От вчера през страната преминава атмосферният фронт  "Генезис" със силни ветрове, градушки и проливни дъждове. Най-засегнати са някои райони в Централна и Северна Гърция, както и острови в централната част на Егейско море. 

В северните части на страната ситуацията е усложнена. Местните власти в района на Серес са в готовност да реагират при евентуално преливане на река Струма, посочва електронното издание на гръцкия в. "Прото тема". 

Проливните дъждове са нанесли щети в град Ксанти. За последните 24 часа пожарната служба е получила 224 повиквания, съобщава в."Катимерини". Сигналите са били за евакуация на хора, паднали дървета и наводняване на помещения.  

Системата за регистриране на светкавици "Зевс" към Националната обсерватория в Атина е засякла над 27 хиляди светкавици през вчерашния ден. Повечето от тях са паднали в района на област Тракия, полуостров Халкидики, островната група Споради, полуостров Пелопонес и  Йонийско море, посочва още "Прото тема". 

Днес се очаква атмосферният фронт да достигне южните части на страната.   

 

Източник:БТА

Водещи

Най-четени