30 самоделни бомби откриха в дома на стрелеца от Аурора 24.07 | 12:01

Мъжът, нарекъл себе си "Джокера", не показал съжаление за постъпката си, коментират медиите в САЩ

От iNews.bg

Преди броени дни в САЩ един млад човек – 24-годишният Джеймс Холмс извади оръжие в киносалон и уби 12 души. Близо 50 души са ранените от безразборната стрелба в мола (на снимката)

Дни отне на полицаите да влязат в дома му в градчето Аурора, разположено около Денвър, Колорадо.

Жилището се оказа минирано. От полицията разказаха пред CNN, че в апартамента са намарени 30 самоделни взривни устройства и 10 галона бензин. Според експертите младежът е искал да убие или да нарани сериозно всеки, който пристъпи прага му.

А подобен взрив би разбил стените на съседните апартаменти. Огънят за минути би обхванал целия трети етаж на сградата, а докато дойдат пожарни – и цялата сграда, чертаят апокалиптични картини полицаите.

В момента откритите експлозиви и механизми са изпратени в базата на ФБР в Куонтико.

Полицията разкри, че през последните четири месеца Джеймс Холмс е получавал множество пратки на своя домашен и служебен адрес. Вероятно така младежът се е сдобил с частите за взривните устройства.

В понеделник (23 юли) Холмс, нарекъл себе си "Джокера", се изправи за първи път пред съда. Според репортерите той е изглеждал замаян на моменти и не е дал признаци, че съжалява за постъпката си.

Водещи

Най-четени