300 ареста в Париж! Заплахите на джихадистите продължават 23.11 | 18:10

В Белгия пък петима бяха задържани при нова серия операции срещу тероризма

От iNews.bg

Триста души са били арестувани в района на Париж, след бруталните терористични атаки на 13 ноември, предаде AFP. Действията по полицейското разследване – претърсвания на обекти и разпити, остават на фона на постоянните заплахи към Франция от "Ислямска държава".

Шефът на полицията Мишел Кадо обяви, че в региона са разположени 10 200 полицаи и 6400 военни. "Приоритетни обекти са транспортни спирки, летища, големи публични пространства, правителствени сгради, културни забележителности, медийни компании и болници", обобщи Кадо.

Нивото на заплаха за сигурността остава високо.

"Продължаваме да виждаме съобщения на "Ислямска държава” в интернет, в които се отправят заплахи към Франция", добави полицейският началник. Той спомена и за малък брой расистки или антиислямистки престъпления, но похвали цялостно "отговорната и републиканска” реакция на обществото.

Заради повишената степен на заплаха за сигурността ученици няма да могат да посетят предстоящата международна конференция за климатичните промени на ООН, допълни Кадо.

Събитието ще се проведе в околностите на столицата в началото на следващата седмица.

Междувременно стана ясно, че белгийската полиция е арестувала петима души при нова серия антитерористични операции днес, допълва БГНЕС.

Водещи

Най-четени