3500 души ще охраняват Ердоган в Рим 02.02 | 14:35

Кортежът ще бъде следван от линейки и пожарни коли

От iNews.bg

Мерките за сигурност в италианската столица ще бъдат издигнати на най-високо ниво за посещението на турския президент Реджеп Тайип Ердоган в Рим, съобщава турската частна телевизия НТВ, цитира бТВ.

За безопасността на турския държавен глава ще бдят 3500 служители от сигурността.

Безпрецедентни мерки ще са в сила в италианската столица по време на 24-часовото посещение на Ердоган.

Във връзка с визитата е обявена "зелена зона" в центъра на града, за да се попречи на всякакви протестни инициативи или демонстрации на Кюрдската работническа партия (ПКК), отбелязва телевизията.

Маршрутът на Ердоган през столицата ще бъде следен през наблюдателните и охранителните камери, планирани са алтернативни пътища за кортежа на президента. По време на посещението ще бъдат затворени за движение някои пътни артерии.

Кортежът ще бъде следван от линейки и пожарни коли, а за обезпечаване на охраната на турския държавен глава в Рим ще пристигнат подкрепления от съседни градове.

НТВ посочва, че подобни мерки не е имало дори за посещения на президенти на САЩ в Италия, когато охраната не е наброявала повече от 3000 души.

Ердоган ще замине в неделя вечерта на посещение в Италия и Ватикана. Срещи там турският президент ще има с папа Франциск и президента и премиера на Италия Серджо Матарела и Паоло Джентилони.

Водещи

Най-четени