8 станаха убитите полицаи в акцията на македонската полиция срещу терористите в Куманово 10.05 | 15:00

В Македония е ден на траур

От iNews.bg

Осем станаха убитите полицаи в акцията на македонската полиция за неутрализиране на терористи в Куманово, съобщава македонската телевизия Телма.

В сблъсъците вчера в квартал Дива населба загинаха петима, сутринта в болница е починал шести полицай, а в борба с шестима терористи е загинал седми полицай. Полицаите намерили по-късно мъртъв свой осми колега, който според първоначалните информации е загинал при експлозия на бомба.

В болница и тази сутрин са приети още няколко полицаи. Броят на тежко ранените не е известен, от Клиничния център не съобщават дали нараняванията им са опасни за живота.

Премиерът Никола Груевски, придружаван от министъра на здравеопазването Никола Тодоров, е посетил тази нощ ранени полицаи в болницата, съобщи информационният сайт плусинфо. Това е първото публично появяване на премиера откакто започнаха сблъсъците в Куманово. Той още не е направил изявление за ситуацията.

В Куманово се е стреляло през цялата нощ до 5 часа въпреки информациите, че по-голямата част от терористите били неутрализирани и почти 30 са се предали. Рано сутринта над града отново прелитали хеликоптери и отново се чували сирените на колите на Бърза помощ.

Чуват се автоматични откоси, има запалени и изгорени къщи, съобщават местните сайтове. Смята се, че броят на жертвите, дадени в акцията, не е окончателен.

В Македония днес и утре са дни на траур за гибелта на членовете на силите за сигурност в полицейската акция в Куманово, съобщи агенция МИА.

 

Знамената на Македония са спуснати наполовина, променено е съдържанието на програмите на медиите.

Водещи

Най-четени