93-ма загинали в самолетната катастрофа край Сочи, откриха тела 25.12 | 11:43

В злополучния полет е пътувал целият Александровски военен хор, само трима солисти са имали късмет, оставайки у дома

От iNews.bg

По последни данни на руското Министерство на отбраната на борда на катастрофиралия самолет край Сочи тази сутрин са пътували 93-ма души, в това число и 8-членния екипаж. Най-много са загиналите от военния ансамбъл - 68 души.

Вече са открити са телата на четирима души, загинали при катастрофата на самолета Ту-154 на руското министерството на отбраната в Черно море край Сочи, съобщи ТАСС, цитирана от БТА.

Всички от състава на Александровския военен хор, с изключение на трима солисти, са били на борда на разбилия се тази сутрин в близост до Сочи самолет Ту-154 на руското министерство на отбраната. Това съобщи водещият солист на ансамбъла Вадим Ананиев, цитиран от ТАСС.

Вече е потвърдено, че ръководителят на Александровския военен хор Валерий Халилов е в списъка с пътниците на самолета Ту-154, предаде ТАСС. Списъкът беше качен на сайта на руското министерство на отбраната. Сред посочените в него пътници са още началникът на културния отдел към министерството Антон Губанков и популярната в Русия като филантроп Елизавета Глинка, позната още като "Доктор Лиза".

1828165

"Роди ми се бебе, в семейството имаме вече три малки деца. Отидох при ръководителя на ансамбъла и го помолих да остана. Освен това утре трябваше да има изпълнение и затова с мен решиха да останат и солистите Валерий Гава и Борис Дяков. А другите хористи заминаха", разказва с ужас солистът Ананиев.

Оркестърът на ансамбъла обаче имал по-голям късмет – на борда били само свирещите на акордеон и балалайка, посочва солистът.

Според списъка с пътниците, публикуван от руското министерство на отбраната, в самолета са били 64 души от Александровския военен хор. Освен музикантите, в злополучния полет са пътували и военнослужещи, представители на медии, сред които сътрудници на "Първи канал" и на телевизия "Звезда".

Говорителят на руското военно министерство генерал-майор Игор Конашенков заяви, че ведомството е изпратило четири кораба, пет хеликоптера и безпилотни летателни апарати на мястото на катастрофата и възнамерява да увеличи силите и техниката си в района.

Руското министерство на извънредните ситуации също заяви, че ще увеличи екипите си в района и ще изпрати още три кораба, както и спасители и водолази.

Руското министерство на труда съобщи, че семействата на жертвите ще получат средства от застраховките.

Президентът на Русия Владимир Путин е възложил на премиера Дмитрий Медведев да сформира и оглави държавна комисия по разследването на катастрофата на самолета Ту-154 в Сочи, съобщи пресслужбата на Кремъл, цитирана от ТАСС и БТА.

Държавният глава изрази най-дълбоки съболезнования към роднините и близките на загиналите в самолетната катастрофа.

Самолет Ту-154 изчезна от радарите в 5.40 ч. московско време (4.40 ч. българско време) в събота скоро след излитането си от летището в Сочи.

Водещи

Най-четени