BMW помага на пострадалите в Япония 17.03 | 18:18

1 млн. евро ще дари компания за травмирани деца, спешна помощ и възстановителни работи

От Кремена Бедерева

"BMW Group" реши да прояви солидарност към жертвите на катастрофалните последици от земетресението и последвалото цунами в Япония, като отпусна спешна помощ на страната на обща стойност 1 милион евро.

Управителният съвет на компанията изрази шока си от трагедията в Япония:

"Дълбоко сме развълнувани от ужасните страдания в засегнатите региони.", започва официалното си изявление д-р. Норберт Райтхофер, председател на Борда на директорите на BMW AG. "В този тежък момент, мисълта и подкрепата ни са насочени към японците."

Дарението ще бъде разпределено по равно на международната неправителствена организация "Спасете децата" (Safe the children) и Японския червен кръст. Средствата са предназначени за травмирани деца, спешна помощ и възстановителни работи.

В допълнение работниците на BMW Group могат да изразят солидарността си към жертвите на бедствието, като се включат и в двете кампании.

В понеделник германската компания даде възможността на работниците си в Япония и семействата им да се върнат в Германия. На приблизително 800 местни японски работници им била предложена подкрепата на компанията.

"BMW Group" са активни на японския пазар от почти 30 години. Търговското подразделение на компанията се намира в централната част на Токио, който за момента се счита за безопасен за туристите град, макар заплахата от радиация.

Водещи

Най-четени