Discovery ще анализира инцидента с "Коста Конкордия" 22.02 | 12:52

Филмът може да отговори на някои все още отворени въпроси около трагедията

От Деляна Петкова

На 3-ти март Discovery Channel ще излъчи едночасов филм, посветен на фактите около инцидента с луксозния  лайнер "Коста Конкордия". Трагедията прикова вниманието на милиони по света - на 13 януари огромният кораб закачи подводни рифове и се наклони опасно. Части от корпуса му са под водата.

Филмът на Discovery, носещ името "Трагедия в морето – какво се случи с "Конкордия”?" се опита да потърси истината отвъд новинарските хроники и заглавия. В разследването се включат детективи от морската Академия в Масачузетс.

Лентата ще ни върне часове преди трагичния инцидент и ще разкаже какво се е случило през деня. След това инженери ще се опитат да обяснят какво точно е станало и да дадат отговор на много въпроси, останали все още незададени.

Екипът от морски експерти на телевизионния канал ще се опита да направи анализ на заповедите, които е издал капитана на кораба Франческо Скетино и дали в крайна сметка няма да се окаже, че променената посока на вятъра е спасила хиляди животи, като е отнесла луксозния лайнер в близост до брега.

Специално място в лентата е отделено на капитана Скетино. Ексклузивни кадри ще го покажат как говори по телефона на моста. Той разсеяно гледа как драмата се разраства и как опасността за над 4 200 пасажера на борда на кораба става все по-голяма.

Специалният филм разказва какво се е случило в дена на катастрофата и показва развоя на събитията от инженерна и научна гледна точка с цела да даде отговори на някои все още отворени въпроси.

Водещи

Най-четени