Fitch вдигна рейтинга на Гърция 15.05 | 09:38
Опасността за излизане на страната от еврозоната е намаляла
Американската кредитната агенция Fitch повиши рейтинга на Гърция от степен ССС на В- (В minus), което е положителен знак за хода на икономиката на страната, информира BBC.
Това е резултат от постигнатото известно балансиране на гръцката икономика и от напредъка, отбелязан при ограничаване на бюджетния дефицит и дефицита по текущите сделки на страната. Това дава основание да се смята, че е намаляла опасността за излизане на Гърция от еврозоната, пише Econ.bg.
За периода 2009-2012 година страната успя да коригира бюджета с повече от 9% от брутния вътрешен продукт.
В съобщението на агенцията се казва още, че "цената" за стабилизиране на икономиката е била висока, тъй като е реализирана в условия на рецесия и нарастване на безработицата. Възможността за растеж остава под съмнение.
Fitch смята, че перспективата остава стабилна, като агенцията предвижда още за тази година по-малка от предвидената рецесия - 4,3 на сто, а за 2014 г. много малък растеж, съобразен с прогнозите на МВФ и ЕС.
Водещи
-
И днес няма следа от 13-годишния Николай
От 9.00 ч. тази сутрин военнослужещи от Втора механизирана бригада с термокамери и дронове са...
25.12 | 11:00
-
Зоните за почасово платено паркиране в София няма да работят на 25 и 26 декември
Преди дни от Столичната община съобщиха за промяна на организацията на движението на градския...
25.12 | 10:40
-
Най-необичайните коледни традиции по света
Коледа се празнува по света с безброй уникални традиции
25.12 | 10:21
-
Какви ястия да сложим на коледната трапеза
Безспорно свинските пържоли са една добра идея за част от коледното меню.
25.12 | 10:00
Най-четени
-
Честито Рождество Христово!
По улиците тръгват коледари, които тропат по вратите на къщите и пеят „Бог се роди, Коледо“.
25.12 | 09:00
-
Обявиха оранжев и жълт код
Единствено за две области няма предупреждение - Кюстендил и Благоевград.
25.12 | 09:40
-
Какви ястия да сложим на коледната трапеза
Безспорно свинските пържоли са една добра идея за част от коледното меню.
25.12 | 10:00