Mondo за мелето на стадиона в Белград: Дронът можеше да долети с бомба 15.10 | 16:57

Сръбските медии съобщават за още три летателни апарата

От iNews.bg

Безумната провокация, която доведе до масови безредици по време на мача между Сърбия и Албания, продължава. В Белград са били намерени още три безпилотни летателни апарати тип дрон, пише сръбското издание MONDO. Като критикува остро грозната постъпка, изданието поставя въпроса какво би се случило ако не албанското знаме, а бомба е била прикачена към летателния апарат.

Повечето сръбски медии категорично твърдят, че пускането на апарата е дело на брата на албанския премиер Еди Рама – Олси Рама. Дронът е полетял от района на църквата "Свети Архангел Гаврил” която не далеч от стадиона. Обратното твърдят албанските медии. Те хвалят шумно играчите си, като ги определят дори като национални герои. За минути снощният мач прерасна от игра в същинско меле, след като над стадиона в Белград прелетя машината с флага на Велика Албания.

Нещата ескалираха бързо, след като играч на сърбите успя да свали знамето и се опита да го откачи от дрона, но играчите на Албания озверяха и двама бързо го нападнаха. Това доведе до сбиване на терена, където за гушите се хванаха представители на двата тима - треньори, официални лица, а дори и фенове. Играчите на Албания бяха изпратени с мощни освирквания и бяха замеряни с всякакви предмети, а над 3500 полицаи едва се оправиха с феновете. За да бъде "опразнен" стадионът, се наложи дори включването на военните.

Водещи

Най-четени