MySpace съкращава половината си персонал 05.01 | 19:00

През 2009 г. MySpace съкрати 30% от служителите си в Съединените щати, както и още 300 души в останалите си офиси

От Силвия Стоядинова

Социалната мрежа MySpace ce готви да обяви драстични съкращения на работни места. Според вътрешни източници до средата на месеца компанията ще освободи 50% от персонала си от 1100 човека, съобщава guardian.co.uk.

Социалната мрежа, все повече е засегната от възхода и нарастващата популярност на Facebook, както и от напускането на няколко свои талантливи служители, занимаващи с развитието на компанията.

MySpace е собственост на News Corp на Рупърт Мърдок, който през 2005 година плати за нея 580 милиона долара. Тогава обаче тя бе най-популярната социална мрежа в света.

Според информация на блога AllThingsDigital главният изпълнителен директор на News Corp, Джак Кенеди вече проучва и възможностите за продажба на мрежата до средата на годината, заради непоносими загуби.

Като потенциалните купувач се споменава името на компанията Zynga, която е лидер в разработването на игри в социалните медии като FarmVille и CityVille.

През лятото на 2009 г. MySpace съкрати 30% от служителите си в Съединените щати, както и още 300 души в останалите си офиси, като част от мерките за намаляване на разходите.

Водещи

Най-четени