US дипломат заговори за Велика Албания 09.05 | 15:44

Скандален политик бил с решаваща роля за бомбардировките над Югославия

От iNews.bg

Американският дипломат е на път отново да разбуни духовете около въпроса с албанците на Балканите. Бившият ръководител на мисията на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) в Косово Уилям Уокър обяви, че разполага с план за обединението на всички албанци, върху който е работил дълго време, съобщава македонското електронно издание "Телеграф", предаде "Фокус".

"Проектът, по който работя, е за всички албанци в Косово, диаспората, в Албания. Работя по съвместен проект за тяхното обединение. Албанците по света бяха обединени единствено заради освобождаването на Косово. Бях с тях, когато обявяват независимост. След независимостта сега е време за последната стъпка, всички да бъдем заедно", подчерта Уокър в Косово.

Уокър е един от най-спорните дипломати и голям привърженик на албанците. Изигра решаваща роля за бомбардирането на бившата вече Югославия през 1999 г. от самолетите на НАТО. Заради ключовите му действия във връзка с изясняването на убийството на 45 албанци и откриването на телата им край косовското село Рачак, жителите на населеното място ще му издигнат паметник в знак на благодарност.

Водещи

Най-четени