US изтребител едва не се разби при аварийно кацане 13.08 | 10:18

Пилотът е катапултирал, когато машината вече е била долепила земята1

От iNews.bg

Американски изтребител извърши аварийно кацане на международното летище в Бахрейн, нарушавайки движението на полетите към и от островната държава, предаде Асошиейтед прес.

В социалните мрежи бяха публикувани снимки, показващи самолета с издигната във въздуха предница, но почти непокътнат, предаде БНТ.

Бахрейнското министерство на транспорта и телекомуникациите заяви, че става дума за американски военен самолет. То определи аварийното кацане като "леко произшествие".

Военноморските сили на САЩ заявиха, че изтребител F-18 е извършил аварийно кацане на международното летище в Бахрейн, а пилотът е катапултирал, след като при приземяването самолетът е излязъл от пистата. Говорител на Пети американски флот, който е базиран в Бахрейн, каза, че пилотът не е пострадал.

Изтребителят е излетял от американския самолетоносач "Нимиц", който в момента се намира в Персийския залив. Самолетът е претърпял проблем в двигателя и се е опитал да се отклони към военновъздушната база "Шейх Иса" в Бахрейн, но не е успял и се е приземил на международното летище.

Водещи